Qui som

L'Associació La Xixa Teatre és una associació sense ànim de lucre orientada cap a la investigació, el desenvolupament i la multiplicació de les eines teatrals i d'educació popular com a mitjà de transformació social. Som un grup multi-disciplinar i multicultural de col·laboradors / es, amb el suport de més de 30 voluntaris / es, formats / es en el camp de les ciències socials, la pedagogia i l'art. La diversitat del nostre equip enriqueix la nostra tasca social i creativa, i que ens manté permanent formació i aprenentatge.

 

Realitzem tallers per a col·lectius diversos, formació de formadors / es i accions artístiques a nivell local i internacional al voltant de tres eixos principals:

 

  • Interculturalitat, Racisme, Xenofòbia, Inclusió Social i Integració;

  • Gènere, Polítiques d'igualtat i Diversitat Sexual;

  • i Ciutadania Activa, Participació Ciutadana i Desenvolupament Local.

 

 

La missió de l'Associació La Xixa Teatre és facilitar la creació d'espais d'empoderament a través de Metodologies Participatives, la Psicologia Orientada a Processos i el Teatre dels i les Oprimides per generar processos de transformació individual i col·lectiva en contextos de vulnerabilitat social.

L'equip

Meritxell Martínez.png
Meritxell Martinez Bellafont

Facilitadora certificada en Psicologia Orientada a Processos, experta en processos de Desenvolupament Comunitari participatius, en Teatre de l'Oprimit i en Teatre Fòrum Intercultural. Llicenciada en Educació Social i en Economia. Codirectora i Cofundadora de l'Associació La Xixa, on Treballa com a facilitadora d'acompanyaments individuals, facilitadora de grups, formadora, Curinga i realitza tasques de direcció i coordinació per a més de 25 projectes locals, nacionals i internacionals. Pertany a la xarxa del Col·lectiu I+ i és cofundadora de l'Escola de Teatre de les Oprimides de Barcelona.

Adrián Crescini.jpg
Adrián Crescini

Sóc un buscador i un experimentador compromès amb la vida. Amb els anys, he experimentat la Diversitat en diferents dimensions en mi mateix. El mite personal que m'acompanya és "Saltar la rasa", el somni que m'ha perseguit al llarg de la vida en què em desperto just quan estic en l'aire ... saltant, sense saber si arribaré a l'altre costat. Des de molt jove, em vaig fer amic del teatre, la psicologia, l'educació i altres eines que m'ajuden en el meu autoconeixement i compromís amb els meus ideals, donant-me l'impuls de saltar. He aplicat aquestes eines i temàtiques diferents formats, escoles i professors. Sóc argentí (de Mendoza) i visc a la magnífica ciutat de Barcelona, ​​a Catalunya. Amb els anys m'he convertit en un "Expert" en el Mètode de Teatre dels Oprimits per Augusto Boal, un "Estudiant compromès" del Treball de Processos d'Arnold Mindell i un "Treballador inquiet" per la igualtat de drets i oportunitats. Em dedico a acompanyar grups de debat ciutadà basat en els principis de la "Democràcia profunda" i em dedico a acompanyar les persones en la recerca del seu camí.

foto_Ana_Compressed.jpg
Ana Fernández-Aballí Altamirano

Especialista en comunicació estratègica, comunicació participativa, comunicació intercultural, i publicitat i relacions públiques per al tercer sector social. Llicenciada en Economia per la Universitat de Salamanca (2009), Màster en Disseny i Comunicació (2010) i Doctora en Comunicació Social (2016) per la Universitat Pompeu Fabra, on va treballar com a docent i investigadora. Actualment treballa com a coordinadora de comunicació i d'investigacions en l'Associació La Xixa Teatre. Ha treballat com a Project Manager en projectes locals, nacionals i europeus per a la generació de contingut teatral, audiovisual i mediàtic, amb institucions com Casa Àsia, Plataformes d'Afectats per la Hipoteca, Tanquem a els CIES, Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, Ajuntament de Barcelona - Pla d'Interculturalitat, Institut Cristòfol Colom, Fundació El Llindar, Citilab Cornellà, Mescladís, entre d'altres ajuntaments, col·legis públics i centres cívics de Barcelona. Ha publicat diversos articles sobre els seus temes d'investigació. Ha viscut a l'Havana, Caracas, Quito, Salamanca i actualment resideix a Barcelona.